Progresszív szemüveg

A progresszív szemüveg elkészítése előtt minden esetben igénybe kell venni szakember segítségét. Ugyanis mi magunk soha nem határozhatjuk meg. Ez a szemünk egészségébe is kerülhet.
Az első és legfontosabb kritériuma a jól működő szemüvegnek a helyesen meghatározott dioptriára. Ez a jól látás elengedhetetlen része. Mielőtt az első progresszív szemüveg tulajdonosa lenne, mindenképpen végeztessen szakszerű szemvizsgálatot. Ekkor határozzák meg ugyanis a látásának aktuális paramétereit.
Az eredmények megállapítását követően történik az Ön számára megfelelő progresszív szemüveg lencse kiválasztása. Manapság a multifokális lencse kínálat igen nagyon magas. Léteznek általános és speciális célra ajánlott típusok. Például a számítógép képernyő előtti munkához, autóvezetéshez stb. Ezek természetesen árban és kialakításukban is különböznek egymástól. A progresszív szemüveg kiválasztásakor tehát sok szempontot kell mérlegelnie. Ezek közül is a legfontosabb, hogy a látótávolságok tekintetében milyen feladatokhoz fogja használni a szemüvegét.
A megfelelő szemüveglencse meghatározása után következhet még egy nehéz feladat. A szemüvegkeret kiválasztása. Csak a szemüvegesek tudják, hogy ez is milyen nagy feladat. Legtöbb esetben a választás hosszú évekre szól.

Progresszív szemüveg lévén a keretválasztásnál érdemes a következő szempontokat figyelembe venni:
• a keret jó minőségű, kényelmes legyen, ugyanis a nap legnagyobb részében viselni kell

• a szemüvegkeret rendelkezzen a középrész dőlésének állítási lehetőségével, orrtámasszal, hogy a megfelelő látáskomfort elérése érdekében a szemüvegkeretet az anatómiai adottságokhoz lehessen igazítani.

• a progresszív lencsék oldalsó részén periférikus zónák találhatóak. Ezeket a részeket még a keretbe csiszolást követően sem lehet a lencséből teljesen kiküszöbölni. Ugyanakkor egyáltalán nem zavarják a látást, ha valaki pontosan betartja a lencse viselésére vonatkozó szabályokat. Ebből kifolyólag azonban kerülni kell a túlságosan széles keretek választását.

• a progresszív lencse középső részén található egy függőleges progresszív csatorna. Ez az a rész, ahol a lencse erőssége fokozatosan távolodni kezd a távoli korrekcióból a közeli korrekcióba.

Minden esetben kérje szakértő látszerész segítségét. Mint a lencse, mint pedig a szemüvegkeret kiválasztásában.

Mi őket ajánljuk !