Zárcsere azonnal – Figyeljenek oda a dolgokra

Az életben vannak olyan helyzetek, mikor a zárcsere azonnal szükséges és nem tűr halasztást. Nézzünk egy pár esetet.

A zárcsere nem túr halasztást abban az esetben, ha az egyik családtag elhagyta a kulcsát. Sokan ilyenkor azt teszik, hogy elmennek egy kulcsmásolóba és egyszerűen készítettnek egy újabb kulcsot. Ez a lehető legrosszabb megoldás, amit tehetünk. Mert míg azt feltételezzük, hogy a kulcsot elhagytuk, és egy olyan ember találja, meg aki nem ismer minket, addig lehetséges, hogy azt a kulcsot valaki direkt tulajdonította el. Ha ezzel az esettel találjuk szembe magunkat, azonnal hívjunk szakembert és egy új zárat tetessünk fel, új kulcsokkal. Higgyék el, tapasztalatból beszélünk. Naponta találkozunk ilyen esetekkel. A legrosszabb, hogy a biztosító sem fizet ebben az esetben kártérítést, hiszen behatolásnak semmi nyoma nincs.

Zárcserét abban az esetben is érdemes elvégezni, ha tudomást szerzünk arról, hogy a környéken megszaporodott a betörések száma. Ez esetben se habozzunk szakemberhez fordulni és új zárat felszereltetni, esetleg biztonsági ajtót, rácsot.
A legkézenfekvőbb eset, amikor egy új lakásba költözünk. Annak izgalma, hogy életünk megváltozik, egy új szakaszba lép elvonja a figyelmet arról, hogy lecserélje a zárakat. Ez a lehető legrosszabb, amit tehet. A mai világban, senkiben sem lehet megbízni. Pont ezért az első dolog legyen még a beköltözés előtt, hogy lecseréljük a zárakat.

Az emberek akkor hívnak zárszerelőt, ha a meglévő zára elromlik, vagy használhatatlanná válik. Ezek az emberek akkor járnak jól, ha még betörési kísérlet előtt cseréltek zárat.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos oda figyelni a biztonságra. És ilyenkor nem csak a meglévő vagyonra értjük, hanem a saját személyi biztonságra.

A Záróra csapata ezért arra kér mindenkit, hogy kicsit jobban figyeljenek oda zárral kapcsolatos dolgokra a saját és családjuk érdekében. Senki sem szeretné, hogy egy életen át megszerzett vagyonát csak úgy ellopják tőle.